Ambacht

Handgeplukt

Al onze Sorrento citroenen worden zorgvuldig geselecteerd op rijpheid en grote en vervolgens met de hand geplukt.

Transport

Vanuit Sorrento worden de citroenen binnen 24 uur na oogst direct met gekoeld transport naar onze productie faciliteit gereden en komen daar dus kakelvers aan.

Schillen

Dezelfde dag worden de citroenen door ons met de hand gecontroleerd en ontdaan van bladeren. Vervolgens wassen en schillen we de citroenen met de hand en worden de schillen op pure alcohol gelegd.

Productie

De schillen blijven een tijdje op alcohol liggen waarna we ze uit de alcohol filteren. Vervolgens start het bottel- en etiketteerproces.

Duurzaamheid

Biologisch en onbespoten

Onze ingrediënten worden zorgvuldig gekozen en we maken hierover afspraken met de leverancier. Zo willen we alleen vruchten die onbespoten zijn, of nog beter, biologisch.

Reststromen

Tijdens de productie van dranken ontstaat er helaas afval. We noemen dit liever reststromen. Want wat overblijft na onze drankproductie heeft wel degelijk waarden. Zo gaat het citroensap naar diverse restaurants om te gebruiken in gerechten en wordt het sinaasappelsap gedronken. De schillen die over blijven worden ingezet als voer voor de lokale geitenboer en zelfs de kartonnen kistjes waar de vruchten in geleverd worden gebruiken we. Deze worden ingezet om de destillatieketel te verwarmen waardoor op een duurzame manier onze Gin en Rum kan worden gestookt. Gaaf toch?!

Leveren

Het leveren van de flessen doen we binnen het centrum lopend, fietsend of met onze PRIMO bolderkar.

Hergebruik flessen

We proberen zoveel mogelijk gebruikte flessen in te zamelen. Deze spoelen we namelijk grondig en gebruiken deze vervolgens nog een keer. Dit scheelt in de prijs maar vooral veel beter voor het milieu!